De Verkadekamer

Historie
In het centrum van Zaandam is B&B De Verkadekamer gevestigd in een historisch herenhuis. In het jaar 1900 is het pand gebouwd door Anton Verkade als een woonhuis met werkruimte. Anton Verkade was één van de voormalig directeuren van de Verkade fabriek, daarnaast twee jaar voorzitter van de Vereeniging van Neederlandsche Werkgevers (VNW 1919 – 1921)  en maar liefst 34 jaar voorzitter van de Kamer van Koophandel in Zaandam (1916 – 1950).  Anton Verkade wordt gezien als één van de grondleggers van het Nederlandse poldermodel, het model dat een kader schept voor harmonieuze besluitvorming door werknemers, werkgevers en overheid samen. In zijn werkkamer, dat nu B&B De Verkadekamer is, zijn ongetwijfeld lange discussies gevoerd en belangrijke besluiten genomen.

De authentieke details van de werkkamer zijn bewaard gebleven, zoals de glas in lood ramen, de erker, de originele lambrisering, het balkenplafond met ornamenten, de houten vloer, en de met eikenhout afgewerkte schouw. U zult zich snel thuis voelen op deze ruime historische plek.

De kamer
De Verkadekamer heeft een eigen opgang vanaf de Ooievaarstraat. Via een hal komt u in de ruime verblijfs- en slaapruimte. De kamer is geschikt voor 2+2 personen: Beneden  is een ruim tweepersoonsbed aanwezig, en op de verdieping, te bereiken via een molenaarstrap, is een kleiner tweepersoonsbed. Op verzoek kan een kinderledikant ter beschikking worden gesteld. De kamer is voorzien van een TV en er is Wifi aanwezig. In de pantry heeft u de mogelijkheid voor het zetten van een kopje thee of koffie. De Verkadekamer heeft een eigen moderne badkamer, voorzien van een toilet, douche, wastafel, een föhn en handdoeken.

Ontbijt
Op een met u afgesproken tijdstip wordt een traditioneel Nederlands ontbijt klaargezet in de aangrenzende tuingerichte ontbijtruimte.

Tarieven

  • Het tarief voor een verblijf o.b.v. twee personen bedraagt € 95,- per nacht.
  • Per persoon meer of minder geldt een meer- of minderprijs van € 15,- p.p.p.n.
  • Bij een verblijf langer dan twee nachten zijn de prijzen in overleg.
  • Betaling bij voorkeur vooraf per bank, of direct bij aankomst contant (gepast).

Alle genoemde prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van € 7,- p.p.p.n.

Belangrijkste voorwaarden

  • Bij een reservering conformeert u zich aan onze algemene voorwaarden (zie elders op onze website).
  • Na ontvangst van een aanbetaling van € 25,-- is de reservering definitief.
  • Inchecken kan na 15.00 uur en u dient uit te checken voor 11.00 uur.
  • Alle kamers zijn rookvrij, er mag in geen enkele ruimte worden gerookt.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • Bezoek ontvangen is niet toegestaan, tenzij dit is overlegd met de gastvrouw.

Lees onze Algemene Voorwaarden