De Omgeving

B&B De Verkadekamer biedt niet alleen een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de Zaanstreek maar ook voor het bezoeken van Amsterdam en de historische steden en dorpen van Noord-Holland. Op een loopafstand van 10 minuten bereikt u uitstekende openbaar vervoer voorzieningen (trein en bus) bij het station van Zaandam.

Amsterdam is een actieve stad, die op het gebied van handel, cultuur en vermaak niet onder doet voor andere wereldsteden. Grote bezienswaardigheid is natuurlijk de historische binnenstad met de grachtengordel die behoort tot het Werelderfgoed. De Dam met het Paleis en de Nieuwe Kerk, het Leidscheplein en de Kalverstraat zijn uw bezoek meer dan waard.
De Dijk van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, trekt dagelijks honderden toeristen die genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water; hier vandaan varen de bootjes af en aan naar het voormalig eiland Marken. De straatjes vormen een doolhof waar men zich honderd jaar terug waant.
Met de trein bent u in 25 minuten in Alkmaar. Een dagje uit in Alkmaar, dat betekent genieten van vele grote en kleine winkels, sfeervolle grachtjes en prachtige monumenten. Iedere vrijdagmorgen van begin april tot begin september is er de kaasmarkt. tien tot half een gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag.
Binnen een half uur brengt de trein u van Zaandam naar Hoorn. Hoorn moet je echt een keer horen, zien, proeven en voelen! Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, kom je nog overal tegen.

Noordzeestrand

De Noordzee is een zee met een historische ontstaansgeschiedenis. In duizenden jaren tijd is door zeestromen, stijging van de zeespiegel en verstuiving een ruig duingebied ontstaan dat de Noordzee van het lage veenlandschap van Noord-Holland en Zuid-Holland scheidde. Langs de kust vinden we op diverse plekken prachtige natuurgebieden. De afwisseling in flora en fauna opvallend te noemen.